Ukmergės verslo forumas “Regioninės plėtros ir tvaraus augimo perspektyvos”

Vakar įvyko itin didelio susidomėjimo sulaukęs Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų organizuotas Ukmergės verslo forumas “Regioninės plėtros ir tvaraus augimo perspektyvos”.
“Šis forumas mums suteikia unikalią galimybę ne tik susipažinti su regiono plėtros perspektyvomis, bet ir aktyviai dalintis geriausia praktika tvaraus augimo srityje. Tai platforma, kurioje galime dalintis idėjomis ir patirtimi ir tai svarbus žingsnis į priekį siekiant bendro tikslo – stiprinti regioninį verslą ir dialogą su savivalda. Tikiu, kad toks bendradarbiavimas ir informacijos mainai yra esminiai siekiant įgyvendinti ilgalaikius plėtros ir tvaraus augimo tikslus Ukmergės regione.”- sveikino dalyvius Vilniaus PPAR prezidentas Sigitas Leonavičius.
Dalyviai turėjo unikalią galimybę išsamiai susipažinti ir diskutuoti su Ukmergės rajono savivaldybė meru Dariumi Varnu apie regiono plėtros galimybes ir iššūkius, dalintis geriausia praktika tvaraus augimo srityje, bei ieškoti inovatyvių sprendimų ir partnerystės galimybių. Taip pat miesto meras Darius Varnas dalinosi apie kultūros paveldo iššūkius miesto infrastruktūros plėtrai bei pagerinimui. (Pranešimas)
Ekonomikos ir inovacijų ministerija viceministras Karolis Žemaitis pristatė ekonominę analizę, finansines galimybes verslui bei diskutavo apie investicijų pritraukimą, finansinių priemonių prieinamumą Lietuvos verslui bei 1 mlrd. paskolų galimybes. „Mes turime pakankamai nemažą darbuotojų skaičių Lietuvoje, kuriems reikia tiesiog persikvalifikuoti (…) Lietuva yra Europos Sąjungos uodegos gale pagal tai, kiek darbuotojų persikvalifikuoja“, – verslo forume Ukmergėje antradienį akcentavo ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis. Jo teigimu, kiekvienos savivaldos prioritetas turėtų būti žmogiškųjų išteklių pritraukimas. Tai, jo manymu, paskatintų infrastruktūros vystymą ir didesnį verslo finansavimą. (Pranešimas)
Finora Bank vyr. analitikas Vaidotas Šumskis pristatė Aukštaitijos ekonomika – ko tikėtis 2024 metais? (Pranešimas)
Ekonomistas Marius Dubnikovas kalbėjo apie karo pergalių kainą ir, kad per paskutinius 3400 metų taikos buvo tik 268 metai. „Čia ir yra tas normalus gyvenimas: tu žinai riziką ir, jeigu žinai riziką – sprendi, ką daryti“, – teigė M. Dubnikovas. (Pranešimas)
Diskusijoje, kurioje buvo paliesti visam Lietuvos verslui aktualūs klausimai, dalyvavo Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas S. Leonavičius, Ukmergės meras D. Varnas, buvęs Ukmergės meras R. Janickas, LR ekonomikos ir inovacijų viceministras K. Žemaitis, ekonomistas M. Dubnikovas, seimo narys Jonas Pinskus. Diskusiją moderavo Vilniaus PPAR tarybos narys Gražvydas Dapkus.
Renginio metu seimo nariui Juozas Varžgalys Rūmų prezidentas S. Leonavičius įteikė padėką už 30- ies aktyvaus darbo su Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialu. Taip pat buvo pristatyta naujai paskirta filialo direktorė Karolina Valaišienė.
Dėkojame visiems už aktyvų dalyvavimą, Vilniaus PPAR tarybos narei Irma Januševičiūtė – Spudienė – už renginio moderavimą, ir lauksime ateities bendrų projektų bei renginių!
Nuotraukos: Dainius Labutis/Elta